kort verlag van onze reporter ter plaatse

zaterdag 27 december 2014: 10e Kersttoertocht

 

Wat een editie...

Iedereen is op post die 27e december.

.

Zelf ben ik (letterlijk) in het wielspoor van Herman De Sobrie als eerste vertrokken.

Herman vertrok die ochtend immers per fiets voor een laatste controle.

De eerste foto's in m'n album typeren die ochtend: volledig donker en koud, maar feeëriek (achteraf gezien dan toch...).
.

Bij "De Schuur" kreeg ik gezelschap van René en Dirk.

Hun gezelschap en de jenever maakte veel goed.
Dat laatste deed me vergeten dat ik natte voeten had zodat ik snel m'n tocht weer verder zette en het ijzige sneeuwwater trotseerde.
.

Bij de splitsing heb ik toch maar wijselijk besloten om de 10 km te nemen, anders zou ik te laat in 't Buurthuis komen. Al bij al een goede reden vond ik om de 15 km te laten voor wat het was ;)

Spijtig genoeg dook mijn eeuwige probleem weer op: koude handen maakten dat foto's nemen bijna onmogelijk was. In m'n album vinden jullie wat er alsnog van voort gekomen is.

Terug in 't buurthuis kreeg ik bij de inschrijvingen te horen dat er ondertussen nog zottekes genoeg waren die de helletocht hadden aangevat.

En even belangrijk: naarmate ze terug binnen vielen, werden de verhalen extremer en heroïscher.

Dat bracht wel met zich mee dat alle fysische leed snel vergeten was. Ik hoorde zelfs dat sommige kinderen erg genoten hadden, ze mochten nu zelfs in' t water springen en glijden dat het een pret was.

Tegen de middag was het Vorselaars buurthuis goed volgelopen.
.
Voor de analen van de club heb ik aan het album ook enkele foto's toegevoegd van ons "keukenpersoneel" en andere medewerkers. Zonder hen zou er geen kersttoertocht mogelijk zijn. Bedankt!
.
.

Met een 250 deelnemers is het al met al een mooie editie geworden en zeker eentje om nooit te vergeten! Het gezegde "De afwezigen hadden ongelijk" was heel toepasselijk voor deze geslaagde winterse belevenis. Na de opkuis kon iedereen tevreden huiswaarts.

Groeten
Louis

album